SjuEtt

Kategori: Allmänt

En ytterst grumlig tisdag

Heta har nyligen flyttat in i sin tillfälliga lägenhet och igår var vi där och hälsade på. Vi var då jag, Axel, Sarah, Heta och Conny.
Housewifeig som Heta är, hade hon bakat en paj åt oss och förutom det hade vi också lite snacks och bubbel. Tanken var inte att dricka så mycket eller stanna så sent men inget av det hölls. Kvart i 9 sprang vi glada till butiken och införskaffade mera proviant och dricka. Måst passa på att outa Sarah här och säga att hon sportade crocs till butiken, hehe!
En bättre kväll med andra ord. Idag mår man som man förtjänar och det är det värt!

Allt jag ville säga

Har börjat hitta en rytm, en rytm som får mej att somna efter 11 och vakna någorlunda pigg klockan 6.00. Har då en halv timme på mig att vakna, scrolla bloggar och dricka kaffe. Sen är det dags att ta tag i dagen. Morognmål lunch kläder väska busskort allt med. Att åka buss till jobbe är rätt skönt. Får leva med den typiska finska obekvämheten då man måst sitta bredvid någon när bussen är rätt så full, men man kommer över det ganska snabbt. Det tar runt 20 minuter att komma fram och på vägen ser man skolbarn som är runt 1 meter långa, ekorrar, vägbyggen och cyklister. Då jag är framme har jag ännu en bit att gå, vilket är skönt så får man röra sig lite innan man sätter sig ner för åtta timmar. Efter jobbet är det samma rumba hem men sen väntas det träning, alltid lika oskönt men efteråt är man nöjd.

Det där skrev jag på bussen idag påväg till jobbet. Tänkte jag kan dela den med er. Som sagt så ska jag snart ta mig ut för dagens lenkki och sedan pressa musklerna lite. Den här veckan blir ganska lugn, inte mycket att göra under veckodagarna men helgen kommer bli mer häktisk. På lördagen vankas det Siivouspäivät och det är planerat att jag, irene och linnea ska stå i ruttopuisto hela den dagen och sälja bort gammalt vi inte vill ha. Tror ändå det kommer bli roligt så det är det värt, hoppas det inte bara regnar... Hoppas ni alla har haft en bra måndag!

You should never have low standards about: boys, clothes, coffee

       

Nu har jag klarat av första veckan på jobbet och framtiden ser ljusare ut! Tog en after work med Mindi efter jobbet. Tycker om att vi har börjat umgås bara vi två! Vi började på mbar och drog oss sen vidare för att äta, eller ja, mindi åt och jag tog ett glas vin. Kommer blir många fler sådana träffar i sommar! Fick också veta att Cribbe kommer gå en skolning för sitt sommarjobb i Hagalund, vilket betyder att jag kommer få vara med honom nu i maj, hurra!

Idag har jag inte mycket planerat, ska ta det lugnt, träna och mysa med hunden som äntligen börjar återhämta sig efter sin operation på torsdagen. Förutom det väntar jag på sommaren, på att det ska bli varmt och att man kan sitta utomhus och umgås. Bilderna är från vår Italien resa 2012, vill tillbaka och väntar på nästa resa.                                                                                                    

Vad som händer då man inte är helt fokuserad

Händelse 1. Går in på fel avdelning, på fel våning då jag kom till jobbet i morse

Händelse 2. Går ut för att hämta posten med förrådsnyckeln.

Fortsättning följer...

Dag tre

Tredje dagen är förbi! Tänkte egentligen jag sku ta fler bilder eller åtmintstone en annan bild men inte en chans! Är trött och det regnar ute så har dragit på mig vad som känns som alla tröjor vi har i huset, så ni får nöja er med denna på mina inneskor. Lite tant varning där, höhö. Idag har det för den delen gått så mycket bättre på jobbet, hurra! Har fått skicka mina första beställningar och annat som kräver att jag sitter ensam vid mitt bord och endast behöver hjälp då det skall dubbelkollas före jag får skicka iväg det jag skrivit. Kommer alltså troligen överleva sommaren sen också.

Fortsättning på dag två

Andra dagen på jobbet gick lite bättre än igår men det känns som om veckan aldrig kommer att ta slut. Har inte ännu kommit in i den nya rytmen vilket ledde till att jag kom osminkad till jobbet och först vid lunch fick något klätat på fransarna och ansiktet för att se mer mänsklig ut. För extra effekt konsumerade jag också tre koppar kaffe under dagen, vet inte om det gav önskat resultat. Nåja skämt och sido så ställde jag in mitt bord och stol ordentligt och nu ser ju ut som om det flyttat in en dvärg på kontoret... Fortsättning följer.

Andra dagen

Här är jag då, nästan yrvaken och försöker komma igång. Idag är det andra dagen på sommajobbet och jag hoppas det börjar kännas bättre. Idag har det lovats regn så tar buss till och från jobbet, igår gick jag. Tur finns det ett gym på jobbet så ska pröva det idag. Hoppas ni alla har en bra tisdag!

Första Maj

Första maj var helt super! Gick till Vårdbergsparken 12 och satt där till halv fem. Vi var nästan samma gäng som på Vappen.

Jag, Sarah, Maiki, Kevin, Axel, Mats, Spump, Mats och Orsku var där hela tiden sen var där flera andra men som bara var en stund. Hade så roligt med alla som var med, sku bra ha kunnat sutti i parken hela kvällen om det bara skulle ha varit sommar och varmt.

Parken var proppfull av männsikor och det var så mysigt! Vi hade det ganska trångt men det var inget problem. Sarah, Maiki och jag sprang omkring lite för att plocka gratis saker, vi hämtade bl.a. mud cakes och ballonger.

Efter picnicandet for vi tre till Maiki för att bara slappa, resten skulle kolla hockey vilket ingen av oss orkade med. Vi kollade tre avsnitt ex on the beach (jag är hooked!), åt lite och umgicks. Kan lugnt säga att det här är den bästa 1 maj jag någonsin firat, kommer sakna alla under sommaren!

 

Vappen vol 2

Efter att sakerna åkt iväg var det dags att laga sig i ordning för rodden vid ån. Gick dit med Axel, Cribbe och Mats. Vi mötte Robbe och Theo och satt oss med dem men lämnade dem ganska snabbt när jag hittade Pytte och vi sen yrade runt bland alla andra.

Vi kollade in lagena som skulle ro, hejade lite på alla och yrade vidare. Träffade en massa nytt folk, Pytte känner typ alla.

Spontant bestämde vi oss sedan med Pytte att vi skulle göra oss klara ihop före vi skulle till vårdbergsparken. Vi gick via mig och tog mina saker och gick sedan till henne. Hennes kompisar anslöt vid fem och det var roligt att faktiskt få umgås med dem och lära känna dem lite bättre fast jag nog sätt dem förut. Vi drack, blåste ballonger och skrev i den obligatoriska gästboken.

I parken hitta jag sedan mina kompisar, lite utspritt men tillslut blev vi jag, Sarah, Maiki, Kevin, Pumski, Axel och Mats. Jag och Sarah gick hem till mig efteråt och satt en stund med Matti och Miina som var där. Senare kom Sini med och hängde sedan med då vi gick till Matti och Joel och därifrån till Spump.

Kvällen blev inte alls som tänkt men hade en helt super kväll ändå, bästa var nog att träffa så mycke nya människor och kunna ha roligt med alla.

Vappen

God morgon och glada Vappen! Idag far mitt lass med kläder hem för sommaren, skönt men blir också utan datorn då... Förutom det så är det Vappen idag och det ska firas med Sarah för min del. Vi har inga ordentliga planer men det stör inte oss, lite äventyr är alltid bra. Hoppas ni alla har en bra Vapp! 

En kväll på stan

Träffade Emelie igår efter en lång paus. Vi gick på stan och tog sedan en kaffe och gick sen lite till och kollade i butiker. Skönt att få prata lite med henne, både om mer o mindre spännade saker. Lagade mat senare på kvällen och var riktitgt nöjd, framtiden blir ljusare i matväg hela tiden. Spenderade sedan resten av kvällen med att kolla Blacklist, så bra serie!

Sommarlov

Hejsan, ville meddela att jag lever och sånt. Sommarlovet började idag och har spenderat det i skolan med halvfärdiga uppgifter och senare lite gymmande. Har också bränt bort veckans budget på hårprodukter som substitut till att jag inte har råd att gå till frissan. Helt nöjd med det faktiskt. Nu ska jag kolla serier och stjäla ett glas vin av Miina. Ha en skön kväll! 

Sista veckan

Sista skolveckan är här! Jobbar hårt med att få allting att fungera inför sommaren och att allting är under kontroll. Hade styrelsemöte igår, tog två timmar och vi kom fram till allt som behövdes och lite till. Är så nöjd med den lilla styrelsegruppen och hoppas vi får fortsätta nästa år igen.

På kvällen var det dags för vin-kväll med Sarah, wohoo! Sarah hade fått världens snyggaste blommor av Kevin, dog blomdöden i hennes vardagsrum. Vi talade om allt och lite till, blev där så länge att Kevin till slut anslöt. Ett helt super avslut på den dagen.

Idag är det då mera skola, mera skrivande och hoppeligen flera avslutade uppgifter. Önska mig lycka till!

Blommor och Temptation Island

Som alla säkert märker har jag gått och ändra på designen på bloggen. Inte nöjd ännu en det tar väll tid att ändra runt, i värsta fall byter jag bara domän. Idag har jag varit i skolan och gick sedan på kaffe med Heta. Har inte varit med henne på en tid så det var kul att prata ut med henne lite och höra hur hon har det.

Sarah opererades igår så jag och Maiki förärade henne med ett besök. Vi låg i hennes säng en stund och pratade och berättade vad hon missat i skolan, vilket inte är mycke. Fick sedan skjuts hem därifrån vilket var super lyxigt då det regna.

Då jag kom hem väntade det blommor på bordet åt mig. Blev så glad av dem! Kollade Temptation Island med Miina, Joel, Matti, Lasse och Jonas på kvällen och det var helt underhållande. Måst ändå säga att finnar inte är så bra på reality Tv...

Gymmet

Var med Jarina till skolans gym idag, skönt att hon kom med då jag troligen inte skulle ha gått dit ensam. Vi tränade ganska lungt och pratade om lite allt möjligt. Tycker det var roligt att träna ihop och vi ska väll enligt planen försöka ta oss dit igen nästa vecka, får se var det slutar.

Här är jag 19 år gammal med brunt hår. Tog fram bilderna då vi talade om hår och färgning med Jarina och hon inte visste att jag haft brunt hår, nu vet ni alla.