SjuEtt

Tvättdag och promenad med Pytte

Idag har det tvättats. Två omgångar ner blev det och sex maskiner. Har ännu det mesta nere och torkar, älskar torkrummet. Nåjo själva tvättandet tog runt 4 timmar, skippade gymmet för att slippa stressa och för att jag tankspritt nog slängt alla träningskläder i maskinen... För den delen har jag börjat notera hur sliten och rynkig jag är i ansiktet, måst göra nåt åt det med.

Gick en promenad efter tvättandet då allting var upphängt för att torka. Pytte anslöt spontant efter en timmer ungefär, mysigt att få gå med henne och prata om allt som hänt. Vi hade inte setts på någon vecka så det fanns mycket att gå igenom och nu blir det ju påsk så tidigast nästa vecka ser man henne igen. Nu sitter jag hemma och har belönat mig med ett glas vin. Puss på er!

Ny vecka

Två saker. Årets tredje bok är på gång (wohoo!) och jag har en ny dagbok. Har skrivit dagbok regelbundet från att jag gick i lågstadiet men har haft en paus sedan förra hösten, vilket nu stör mig. Första året i Åbo hände det så mycket, det sku vara så roligt att nu kunna titta tillbaka hur jag tycket och tänkte då, och vad jag tycket och tänkte om vem och varför. Nåja får ta igen nu.

Förutom bok och dagbok så är det måndag idag, skit dag. Inte för att det är måndag direkt men mera för att jag somnat efter två och för att det slaskar. Jag hatar slaks. Skippar träningen idag för att jag inte helt känner för det och känner mig lite sliten. Resten av kvällen ska jag kolla masterchef australia och dricka te. Puss.

Mamma var här

På lördag eftermiddag anlände mamma till Åbo. Vi besökte galna dagarna, mamma va fashinerad över hur litet det var. Sen gick vi en rundvandrig i Åbo, vi kolla in gamla ställen där mamma gått i skola och sånt, sen fick jag visa runt henne där jag brukar vara. Det var roligt att höra vad hon gjort och hållit på med. Efter vandringen gick vi till Fontti och åt, inte det bäst men helt okej ställe. Vi gick sen hem för att kolla film och mysa. Vi såg Morning Glory, åt glass och drack vin.

Söndagen började med kaffe i sängen. Sen gick vi på brunch till Fontana och åt för mycket mat. Mamma for klockan tre och då gick jag till gymmet. Det här har varit det bästa veckoslutet på länge, helt härligt att man kan hänga ihop som kompisar och bara vara och umgås utan att det ska vara samma stress som hemma med alla andra. Puss!

Joels birthday

Firade joel igår hemma hos honom och  matti. det var roligt att träffa dem och miinas alla kompisar och faktiskt umgås lite, alla är så lätta att vara med. Efter firandet gick vi till dynamo men jag stannade inte länge utan gick sen hem och sova.

Idag ska jag på utvecklingssamtal, bestämma om jag vill ta jobbplatsen jag är erbjuden, skriva lite och sen vara med Maiki. Vi ska vara hemma hos hans föräldrar då dom är på resa så vi passar på då huset är tomt. hoppas ni har en bra fredag!

Pretty Hurts

Kvällen vände mot det bättre, tröttheten försvann och tränandet gick helt jätte bra. Stolt över min utveckling! Har kollat igenom lite matta, ätit kvällsmål och ska nu krypa ner. Ni ser håret, det har ett liv för sig själv... Puss och gonatt!

Inte min bild

Så trött idag, det kliar bakom ögonlocken. Har suttit och räknat matta idag i flera timmar, haft engelska presentation och skrivit en verksamhetsberättelse till svenskan. Presentationen var nog det enda roliga i skolan idag, vi var bara två grupper och det gjorde allting så avslappnat och ingen brydde sig ifall det blev fel eller råddigt. Det borde alltid vara så på presentationerna! 

Nu borde jag dra mig till gymmet, spinning och bodybalance står på schemat. Senare borde jag kolla det sista av mattan så man har en chans att komma igenom provet. Puss.

En fredag hos Farmor

Hejsan! lång fredag idag. började med att fa och kolla in ett möjligt sommarjobb, det verka bra och jag skulle lära mig mycket av det. vill ändå helst stanna i åbo över sommaren, skulle vara skönast. efter det tog jag mig direkt till famu för att vara med henne lite, länge sedan sist och hon blev så glad. tycker så om att träffa henne, det känns viktigt och bra att göra det. 

nu sitter jag hemma i köket, har uppdaterat mammas dator så att den fungerar som den ska och irene borde snart komma hit. kvällen kommer att bestå av bullabakning, vin, en massa prat och film.

kaffe, ägg och solsken

Trög start på morgonen, har blivit så dålig på att stiga upp. Kroppen är seg från gårdagens träning och känner inte alls för att träna mer idag. Ska börja laga mig i ordning för skola, matta och andra uppgifter ska skrivas. 

Helgen börjar klarna upp, vilket är skönt då jag tappar bort mig helt då det är för mycket oklarheter på en gång. Åker hem redan på torsdag kväll och kommer tillbaka med skjuts på söndagen. Förutom att fara och kolla in det möjliga jobbet har jag sökt ett till och kommit vidare med ett annat. Vi får hoppas på det bästa... Men som sagt nu är det snart dags för skola och senare ska det tränas igen. 

Allt och inget

Borde skriva på arbeten för olika kurser med orkar inte riktigt. Har möte med vår coach 10 och sen borde jag sitta och skriva igen. Har matta senare och borde vara fokuserad då det är prov nästa vecka. Öva redan lite igår på det och det gick nog helt bra faktiskt, men ändå, mycket jag inte förstår. Borde också köpa en biljett hem för ska och kolla in ett möjligt jobb, det smakar inte alls. Kommer dessutom vara helt ensam hemma i helgen då alla andra är borta, skönt men ändå inte. Senare ska jag marathon kolla Greys och möjligen börja kolla på Looking. Ha en bra tisdag folks!

Första terassen

Igår kom Mindi till Åbo, som man längtat! Vi åt tortilla, kollade film och bara pratade. Idag gick vi på stan, kollade in saluhallen, nya träningsskor, kläder och rockar. Hittade en sjukt snygg rock som jag bara måste få! Mindi köpte den redan nu och gissa avundsjukan! Sen efter allt spring på stan satt vi oss på Blankos uteservering och njöt av solen.

Gick en pw efter att Mindi farit och stötte ihop med Jonas så vi gick tillsammans, lite lustigt men trevligt med sällskap och massa prat. Ikväll är det bio som står på schemat. Puss!

en dag i mitten av veckan

Onsdag. sitter hemma och jobbar idag. har en massa som borde skrivas, och nu sitter jag fast med översättningar. förutom det så luktar det mat hemma från middagen igår och har städat undan från den. Skall på lunch med Robbe och sedan räkna matta. efter det ska jag träffa pytte för att hjälpa inför hennes årsfest och sen skall jag vara med maiki, har inte varit med honom på länge så det kommer bli kul.

igår var jag på vinkväll hos Sarah, det behövdes verkligen igen. Kom hem och satt mig i soffan med Miina och resten, fick dem att börja spela fondspelet, lite småroligt. På måndagen var vi ute och fotade bollarna så vi har lite bildmaterial, vet inte helt vad jag själv tycker om resultatet men fina bilder fick vi ändå. 

Det handlar om dig

Läste ut Det handla om dig på två dagar, min andra bok för i år. Det är en ungdomsbok så det kan förklara att det gick snabbt och att den kändes lite avlägsen men den var riktit fin och mitt 15-åriga hjärta skulle ha slukats med och läst boken fem gånger om. Ändå fast den kändes avlägsen fanns det ställen som kändes lite extra, man kanske ändå inte tappar alla känslor och uppfattningar fast man blir äldre.

Nu är det dags för styrelsemöte, sommaren och annat viktigt skall än en gång diskuteras. Stressar ännu med sommarjobb och igår var det riktigt jobbit. En riktigt apatisk söndag. Hoppas på att idag är bättre!

Time Capsule

Fredag. Har igen skickat en arbetsansökan, en jag faktiskt skrev bra, det kommer kännas ifall jag inte får den. Jag är så trött på att känna mig konstant stressad oxh tryckt av ovissheten om sommaren. Tänkte jag skulle skriva lite för en kurs nu på morgonen och sedan ta mig till banken för att reda ut lite grejjer men har inte någon motivation alls. Tänker nu istället ta mig till bibban för att låna en bok, gå och träna och sedan gå till banken. I helgen kommer jag inte vara i Åbo. Distans till Åbo har verkligen blivit någonting jag uppskattar, det lättar på hjärtat. Även om jag stressar för sommaren så väntar jag också nåt fruktansvärt på den, känns som att allting är bättre då. Puss!

 

Såskopparnas återkomst

På fredagen anlände två efterlängtade personer till Åbo för första gången på besök. Felix sov hos mig och Kira gästade Pytte. Vi började allt hos mig med taco-middag. Vi stannade hos mig till lite efter 10, sen fick vi veta att Kiras kompis bor i granntrappan så sen sprang vi dit för granskning.

 

Grannen som också heter Emilia bodde riktigt fint och vi skämdes inte alls för att vi avbröt hennes date. På bilderna kan ni skåda hur vi försöker visa Kira hur hon ska hoppa längd med snyggaste stilen. Synd att hon inte följde våra råd. Kira och Pytte gick hem efter vårt äventyr och jag blev klar med Felix. Vi tvättade tänderna på balkongen då den var så intressant för vissa.

På lördagen var det tidig väckning som gällde då Kira hade sina tävlingar klockan 10. Efter det så drog vi via matbutiken hem till Pytte för lunch.

Pytte var så glad och nöjd så.

Efter lunchen lämnade Felix Åbo och drog hem till Noux. Han är saknad! Efter lunchen gick vi på kaffe med flickorna och sen gick jag hem för lite städning och träning. Anslöt mig igen till flickorna för lite film och mat senare.

På söndagen var det dags för mera tävlingar. Kira hoppade tresteg och fick silver. Så stolt! Grattis! Det var min helg det, såsig men härlig!

Sommar 2015?

  

Nåja jag var ute på lenkki, så duktigt av mig! Haha! Nåja kanske en överdrift men ändå, hejja jag! Idag har jag inte gjort någonting mer produktivt än det, har ätit en massa och har inte tänkt sluta heller. Imorgon skall jag dra mig till stan för att se Mamma Mia med Nicole, kommer bli super mysigt. Efter det ska jag träffa mamma och pappa för middag på stan, lyx i kubik känns det som. Kommer bli skönt med ett avbrott i vardagen igen, distans till Åbo är behövt. Idag fick jag dessutom mitt första samtal från ett av de otaliga ställena jag sökt jobb till. Tror inte det gick bra, är rätt så missnöjd, men vad kan man göra.

PS. på den andra bilden har jag avslutat min lenkki. Man ser det om kan kollar in håret, måst tydligen ta i mer om jag ska börja se ut som jag känner mig efteråt...