SjuEtt

Visdomstanden

Så var den tredje visdomstanden borta, en kvar! De två sista kan inte dras ut utan måst skäras bort, då de kommer på snedden. Att ta bort tanden var obehagligt men ändå överkomligt. Skakade och det rann tårar längs med kinderna men annors klarade jag mig bra. Är bedövad upp till örat nu men snart skall jag nog kunna äta. Det som nog hjälpte mest vara att jag hade världens bästa läkare, de var snälla och talade med mig och höll mig lugn. Utan dem skulle det nog varit en katastrof. Nu skall ja då vila och hoppas det inte sväller jätte mycket.

Vad som händer då man inte är helt fokuserad vol.2

Nu har jag samlat på mig några till händelser som skett då jag inte tänkt efter.

Händelse 3. Jag går till fel våning på kontoret, igen. Det har hänt två gånger nu sen första.

Händelse 4. Vinkade in buss 505 då jag egentligen skulle vinka in 550. Märkte det ändå i tid och tog sedan rätt buss.

Fortsättning följer...

en bra helg

Fredagen firades med sen middag på Teatteri med Anna som sedan avslutades, för min del, med ännu mer mat hos irene. Vi åt, talade, drack perfect day rosé och planerade livet. Jag sov över och firade lördagen med ett galet bra morgonmål, irene kan hon! Planen för lördagen var ju siivouspäivät men vädret var inte med oss så vi skippade även om det blev bra på dagen.

På lördag kväll var det såskopps reunion hemma hos Felix och Cia. Vi talade hem, sommaren, midsommar och lite annat. Självklart kollade vi sen eurovisionen och delade ut poäng på vårt eget sätt. Lördagen var alltså mycket lyckad, inte mycket som slår det sällskapet! Måst ändå påpeka att jag hatar att ta mig hem från drumsö, det går inte, tog en taxi.

På söndagen for jag och mamma till vermo i alberga för att göra oss av med kläder, då vi inte kunde på lördagen. Vi hade världens bästa "bords" grannar som vi umgicks med de fyra timmar kirppiset var öppet. Söndagen i sig gick fort och kändes som tre dagar i en för mig. Kirppisen följdes av städning och avslutades sedan med familjemiddag och kvällsmys. Kontrasterna råddade till det bra för mig. Hoppas er måndag varit bra!

Haloij

Hejsan! Uselt uppdaterande den här veckan och jag som annors nu varit ganska bra på att höra av mig. Nåjo, jag har kommit fram till att det är dags att byta portal, är allt annat än imponerad av forme så meddelar då det är dags för det. Annors är det fredag idag, jobb, träffa Anna (!) och sedan vara med irene. Det lovas regn på lördagen så Siivouspäivät blir troligen inte av, vilket stör mig och mina två porppfulla IKEA påsar... Men lämnar in dem på akseli iställe och hoppas de säljer där.

Annors börjar jag vara riktigt trött på allt som kommer till det utseendemässiga hos mig. Kan inte vänta på att fa till frissan och färga bort min fruktanvärda utväxt och köpa nya kläder. Känner mej långt ifrån nöjd med den bild mitt utseende förmedlar nu, det känns inte som jag. Får stå ut i fem dagar (om man räknar idag) och sen har jag åtminstone mitt hår tillbaka. Frissan är bokad på tisdag.

Allt jag ville säga

Har börjat hitta en rytm, en rytm som får mej att somna efter 11 och vakna någorlunda pigg klockan 6.00. Har då en halv timme på mig att vakna, scrolla bloggar och dricka kaffe. Sen är det dags att ta tag i dagen. Morognmål lunch kläder väska busskort allt med. Att åka buss till jobbe är rätt skönt. Får leva med den typiska finska obekvämheten då man måst sitta bredvid någon när bussen är rätt så full, men man kommer över det ganska snabbt. Det tar runt 20 minuter att komma fram och på vägen ser man skolbarn som är runt 1 meter långa, ekorrar, vägbyggen och cyklister. Då jag är framme har jag ännu en bit att gå, vilket är skönt så får man röra sig lite innan man sätter sig ner för åtta timmar. Efter jobbet är det samma rumba hem men sen väntas det träning, alltid lika oskönt men efteråt är man nöjd.

Det där skrev jag på bussen idag påväg till jobbet. Tänkte jag kan dela den med er. Som sagt så ska jag snart ta mig ut för dagens lenkki och sedan pressa musklerna lite. Den här veckan blir ganska lugn, inte mycket att göra under veckodagarna men helgen kommer bli mer häktisk. På lördagen vankas det Siivouspäivät och det är planerat att jag, irene och linnea ska stå i ruttopuisto hela den dagen och sälja bort gammalt vi inte vill ha. Tror ändå det kommer bli roligt så det är det värt, hoppas det inte bara regnar... Hoppas ni alla har haft en bra måndag!

En dag i skärgården

Så var snart helgen förbi. Den här helgen har jag träffat Linnea och Irene på fredagen för lite vin och prat. Vi alla tre ses helt för sällan då det är så mycket nu som ska fixar för oss alla, så man får passa på. Jag sov över hos irene och på lördag morgon for vi iväg mot skärgården, mot Skyttenskär. Där var vi tills halva eftermiddagen. Resten av dagen var jag hemma och tog hand om hunden. Idag är det  endast träning och söndagsmiddag på schemat, helt skönt det med.

Imorgon är det ledigt!

Wohoo! Det är ledigt imorgon! Snart börjar firandet av den ledigheten. Brorsan kom ut från armén idag så vi har middag hemma, sen väntar film, mys och lite vaka. Inget destu mer än det står på schemat men kommer ta det lugnt och inte vara så aktiv utanför huset, så ni vet ifall jag inte hör av mig här eller annanstan. Hitta potentiella sommargäster till kämppän så får hoppas det nappar, håller tummarna! Kanske jag sen ändå är påväg till Åbo, vem vet. Puss på er!

En grå dag

Hejsan! Jag lever men bara nästan känns det som. Har sjuk hals och sjuk fot så det är bara att vila för mig. Dagarna går super långsamt men super snabbt på samma gång. Man har ingen tid känns det som efter jobbet och på jobbet har man för mycket tid. På tal om jobbet går det helt bra, mycket jag inte kan ännu som jag måst lära mig men det går framåt. Så glad för att det är en kortare vecka, tröttheten känns bra i kroppen då man måst stiga upp 6 varje morgon. Ska kanske till Åbo i helgen men det är öppet, lutar för tillfället åt att stanna hemma om jag mår som jag gör men ska se, måst få mitt pass därifrån. Hoppas allt är bra med er!

Soffan har blivit till en säng

God morgon! Igår skulle jag inte gör så mycket men vid fem satt jag mig på en buss in till stan. Destination: irene. Vi möttes ute på gatan och gick till matbutiken och kom sedan tillbaka och bänkade oss i hennes kök med en 12-personers jordgubbstårta. Vi åt pinsamt mycke av den för att vara två, men vi lever bara en gång. Vi förflyttade oss efter det till hennes soffa med inredningstidningar och Håkan Hellströms live album i bakgrunden. I soffan satt vi länge, läste och pratade om allt och inget, vi kan det bra med irene. Förutom det älskar jag att hennes lägenhet har så mycket liv, det är som att den gömmer på så många historier man bara vill ta del av och då har hon bott i lägenheten i fyra månader(!). 

Idag ska jag umgås med mamma, gör ni det med. Glad morsdag!

You should never have low standards about: boys, clothes, coffee

       

Nu har jag klarat av första veckan på jobbet och framtiden ser ljusare ut! Tog en after work med Mindi efter jobbet. Tycker om att vi har börjat umgås bara vi två! Vi började på mbar och drog oss sen vidare för att äta, eller ja, mindi åt och jag tog ett glas vin. Kommer blir många fler sådana träffar i sommar! Fick också veta att Cribbe kommer gå en skolning för sitt sommarjobb i Hagalund, vilket betyder att jag kommer få vara med honom nu i maj, hurra!

Idag har jag inte mycket planerat, ska ta det lugnt, träna och mysa med hunden som äntligen börjar återhämta sig efter sin operation på torsdagen. Förutom det väntar jag på sommaren, på att det ska bli varmt och att man kan sitta utomhus och umgås. Bilderna är från vår Italien resa 2012, vill tillbaka och väntar på nästa resa.                                                                                                    

Vad som händer då man inte är helt fokuserad

Händelse 1. Går in på fel avdelning, på fel våning då jag kom till jobbet i morse

Händelse 2. Går ut för att hämta posten med förrådsnyckeln.

Fortsättning följer...

Dag tre

Tredje dagen är förbi! Tänkte egentligen jag sku ta fler bilder eller åtmintstone en annan bild men inte en chans! Är trött och det regnar ute så har dragit på mig vad som känns som alla tröjor vi har i huset, så ni får nöja er med denna på mina inneskor. Lite tant varning där, höhö. Idag har det för den delen gått så mycket bättre på jobbet, hurra! Har fått skicka mina första beställningar och annat som kräver att jag sitter ensam vid mitt bord och endast behöver hjälp då det skall dubbelkollas före jag får skicka iväg det jag skrivit. Kommer alltså troligen överleva sommaren sen också.

Fortsättning på dag två

Andra dagen på jobbet gick lite bättre än igår men det känns som om veckan aldrig kommer att ta slut. Har inte ännu kommit in i den nya rytmen vilket ledde till att jag kom osminkad till jobbet och först vid lunch fick något klätat på fransarna och ansiktet för att se mer mänsklig ut. För extra effekt konsumerade jag också tre koppar kaffe under dagen, vet inte om det gav önskat resultat. Nåja skämt och sido så ställde jag in mitt bord och stol ordentligt och nu ser ju ut som om det flyttat in en dvärg på kontoret... Fortsättning följer.

Andra dagen

Här är jag då, nästan yrvaken och försöker komma igång. Idag är det andra dagen på sommajobbet och jag hoppas det börjar kännas bättre. Idag har det lovats regn så tar buss till och från jobbet, igår gick jag. Tur finns det ett gym på jobbet så ska pröva det idag. Hoppas ni alla har en bra tisdag!

Första Maj

Första maj var helt super! Gick till Vårdbergsparken 12 och satt där till halv fem. Vi var nästan samma gäng som på Vappen.

Jag, Sarah, Maiki, Kevin, Axel, Mats, Spump, Mats och Orsku var där hela tiden sen var där flera andra men som bara var en stund. Hade så roligt med alla som var med, sku bra ha kunnat sutti i parken hela kvällen om det bara skulle ha varit sommar och varmt.

Parken var proppfull av männsikor och det var så mysigt! Vi hade det ganska trångt men det var inget problem. Sarah, Maiki och jag sprang omkring lite för att plocka gratis saker, vi hämtade bl.a. mud cakes och ballonger.

Efter picnicandet for vi tre till Maiki för att bara slappa, resten skulle kolla hockey vilket ingen av oss orkade med. Vi kollade tre avsnitt ex on the beach (jag är hooked!), åt lite och umgicks. Kan lugnt säga att det här är den bästa 1 maj jag någonsin firat, kommer sakna alla under sommaren!