SjuEtt

Sista tanden!

Idag får ni en så här fin bild att se på, tadaa! Har alltså dargit ut den sista visdomstanden, eller inte dragit, opererat. Det gick fint, faktiskt bättre än förra gången. Kan till min egen överraskning meddela att i situationer som dessa, då man drar/borrar/söndrar tänder för att få ut dem så föredrar jag den delen då de borrar sönden tanden. Man hör absolut inget annat då än själva borrandet, vilket tar bort uppmärksamheten från att de verkligen försöker dra tanden ur munnen på en. 

Nu är jag då hemma, bedövningen (tog bara två sprutor) börjar avta och jag har tagit min första burana för det. Har också försök äta, yoghurt, som är det enda jag vill äta nu. Det gick inte så bra och känner mej som en baby då jag inte helt kan bemästra läpparna. Får vänta lite till förän jag kan äta mer.

Puss på er!

 

En frusen pudding

    

Tisdag. Måst börja med att säga att jag har hittat en grym träningsmotivation. Vill och ska bli bättre, snabbare, smidigare och starkare. Ska nu börja träna upp springandet, vill bli snabb som en örn. Jag bör också meddela att jag klarade av mitt mål från förra veckan, 20 kilometer. Grattis till mig. Den här veckan ska jag träna utan mål men tror jag kommer upp till samma summa ungefär.

Måst också förtydliga vad ni ser på bilderna med skålen och det lila innehållet, det är mitt morgonmål. Chia-puddig på mandelmjölk, mosad banan och blåbär. Faktiskt riktigt gott. Idag tho frös min puddig tills jag kom till jobbet. Krämen av banan och blåbär alltså en kräm av frusna bananbitar och blåbär och den frös chia grejjen, så nu väntar jag på att den tinar. Riktigt gott och enkelt att ta med. Själv skulle jag föredra att äta bröd då jag ibland har svårt att svälja krämer/smoothien/gröt och dylikt på mornar, men ibland är det bara lättare att ha allt klart att bara ta med då man går ut genom dörren.

Hoppas ni har en bra tisdag, puss!

Helgen med Ledin

Hejsan och trevlig måndag på er! Är rätt slut i kroppen och en känsla av oro finns i den, vet inte helt hur jag ska handskas med det. Har också väldigt sjukt i halsen/runt halsen efter att man genom strypgrepp försökte skrämma hickan ur mig på lördag natt. rekommenderar ej. Hickan försvann nog, men blev ju livrädd och det resulterade med att jag började gråta.

Annors gick helgen fint men för snabbt. Lördagen gick mest ut på Tomas Ledin och det var skoj, träffa många bekanta och hade det bra. Annors har vi bara solat , kollat serier och varit på lenkki. 

När man försöker rita

Fredag! Fredag morgon nu när jag skriver. Har allting packat och klart för att ta mig direkt till tåget efter jobbet. Älskar att det är lovat fint och varmt väder, är en sådan väder människa. Tänkte säga hej och så och bjuder på två bilder på lite klått jag ritat på jobbet. Sku gärna lära mig det bättre och sedan förflytta mig över till enorma dukar och göra samma där. Puss på er, ha en trevlig fredag! 

Och just det. Träffade Emmi och Ylva igår, alltså de är för härliga. Synd att man inte ses oftare och att vi alla är på olika orter och länder hela tiden.

Dagens date

Träffade en mycket efterlängtad Kira idag. Vi träffades i muncca på ett café, åt sallad och avslutade med en kaffe. Med Kira talade vi om allt och inget, bloggar, lägenhet, dater, skola med mera. Alltid lika skönt och bra att se henne, tur ses vi igen nästa helg.

Älskar Helsingfors lite mer varje gång jag är där och muncca var inget undantag. Skulle bra kunna bo där någon dag.

Efter vår date for jag på lenkki och har nu 8 km kvar till 20, wohoo! Och just det ja, har nu sju dagar kvar på jobbet och sen är det slut för i sommar. Puss på er!

Pukuri

Förra helgen åkte jag alltså frivilligt med till landet. Landet jag inte varit på sedan sju år tillbaka för att det varit det värsta jag vetat. Den här helgen var det riktigt skönt och jag tyckte om att vara där. Måst ändå säga att två nätter är en bra tid där. Vår stuga ligger vid en sjö, pukuri, där av namnet på stället. Jag har under helgen hunnit plocka blåbär, spela badminton, bada bastu, dricka vin, läsa ut en bok, fått många myggbett, inte simmat, sovit gott och spelat spel.

Hittade mammas gamla sandaler och gick i dem hela helgen. Man kan tydligt se att jag inte gått barfota i sommar.

På söndagen åt vi morgonmål ute. Vi sku bra ha kunnat göra det på lördagen med, men då var det inte sol så vi stannade inne (ifall ni sku ha undrat). 

Läste som sagt ut en bok också. Allt det där jag sa till dig var sant av Amanda Svensson. Älskar titeln men handligen var svår för mig att ta in.

Vi hittade en kopparorm då vi hämtade Anton från Ida på vägen hem från landet. Den var som en tjock mask, väldigt klumpig och kom inte upp över trottoar kanten. Vi lyfte upp den och la den i gräset.

Nedräkningen börjar!

Hej igen! Jag vet att jag inte varit aktiv på en stund men det kändes som om jag behövde det. Men nu är jag tillbaka, hur aktivt vet jag ej, det återstår att se. Nåja, men låt mig börja med att säga att idag har jag tio dagar kvar på jobbet och sen tar det slut för sommaren. Nu känns det som att tiden gått snabbt men under sommaren har tiden känts som en snigel. 

Helgen spenderade jag på landet i Tammerfors där jag inte varit ordentligt på sju år. Jag överlevde och kom hem mera levande än på länge. Ni får höra mer om det sen.

Eftersom min vecka är full av program tycker jag vi nu tar en titt i vad som kommer att hända vecka 33.

Måndag: Jobb, frissa, lenkki. Har en grym utväxt så ska bli skönt att bli av med den.

Tisdag: Jobb, polisen, date med kira, lenkki. Ska och be om mitt körkorts dublett eftersom jag tappat mitt för en tid sedan. Sen ska jag träffa Kira, vilket blir kul eftersom det var en tid sedan.

Onsdag: Jobb, träning. Har ingenting planerat på onsdagen och håller det gärna så.

Torsdag: Jobb, date med emmi och ylva, träning. Ska träffa Emmi och Ylva efter vad som känns en evighet, minns intens när jag sett tjejerna senast. På bilden ser ni för övrigt Ylva och Emmi då vi var på en resa till England med skolan på vårt ABI år.

Fredag: Jobb, ekenäs, lenkki, fredagsmys. Ska åka till ekenäs för att spendera helgen där med robbe. På fredagen är det inget annat på schemat än lenkki och slappande.

Lördag: träning och på kvällen är det Tomas Ledins konsert, mer behövs väll inte sägas.

Söndag: slappande och hemfärd. Hoppas på fint väder så man kan slappa ute och bara ta igen sig efter lördagen eftersom det säkert inte tar slut efter konserten, men vi får vänta och se.

Har för den delen bestämt att jag ska försöka nå ett mål på 20 sprungna kilometer vid slutet av den här veckan. Låter kanske inte så mycke men för mig, som just börjat hitta tillbaka till springandet är det ganska bra.