SjuEtt

Pukuri

Tammerfors, lande, lika kallt som det ser ut. Har inte varit här på flera år och mycke har ändrat men det är ingenting jag sörjer. Firade Famus 75 års dag och det var trevligt. Åkte hem samma kväll med Anton.

Advent, Farsdag och Bananflugor

På fredagen firades Irene med högtids temafest. Jag var ett adventsljus.

Gräddtårta in the making.

Irene var valentine's day och var så fint utklädd!

Medans vi väntade på gäster satt vi i köket och pratade tills vi fick nog av alla bananflugor och jakten på dem var i full gång med dammsugaren.

Ljusen till tårtan hittades ingenstans så vi tog vad vi hitta, fungerade helt bra ändå.

Killen som var utklädd till Farsdag hade med sig sin son, Pocahontas.

Malin var utklädd till Vietnams nationaldag och då plockades även denna hatt fram, kvällens favorit!

Höstmys

Hösten är här och det är kallt. Klarar inte av kylan alls och har fällt en och annan tår över det. Idag premiär användes min kakelugn, livet blev direkt lite ljusare (och varmare).

En riktig livsnjutare

      

Måndag, skitdag. Började morgonen med att upptäcka att jag glömt min plånbok hemma, 1h40min från Åbo hemma. Ville gråta lite. Kom till skolan 8.30 och lämnade skolan 17.30, åt lunch i skolan med pengar jag lånat av Jarina (tack!). Träffade sedan en saknad Felicia som bjöd på mat och agerade som sugar-mama (tack!). Besökte butiken för att ha någonting att leva på, killen i kassan började utan att fråga tala på svenska till mig, tar det som en komplimang. Har nu kokat morotssoppa så jag inte behöver tänka på mat mer denna vecka. Nog lyckas jag ju alltid.

Måndag imorgon

Tillbaka i Åbo. Min blomma har vissnat. Alla bananflugor har försvunnit, tror dom tog hinten av alla döda jag lämnat kvar. Gjort mina sista minutrar av jägarvila, stolt! Ätit glass, mindre stolt. Ska borsta tänderna och krypa ner i säng för att kolla igenom dagens Vines, är beroende!

Födelsedag, Stan, Habitare och Äventyr

      

Lillebror fyllde 19 år och invigde mina nya helsvarta converse i stan.

Ett mulet men så saknat Helsingfors! Åt lunch med pappa på Hard Rock Cafe, fint ställe men ingen speciell mat.

      

For i sällskap av Irene och Linnea till Habitare mässan för att kolla runt och inspireras lite. Vi köpte godis och drack gratis kaffe.

Fina Linnea.

         

Fanns en massa fint men ingenting som direkt passade studerande kassan. Efter mässan åkte jag hem och senare kom Anna på besök. Ännu senare så körde snälla Anna mig mot stan för äventyr. Det var min fredag det.

Hemma

Är hemma hos mamma och pappa och därför lider updaterandet. Har gjort en massa under dom senaste dagarna som kommer visas på bloggen då jag är tillbaka i Åbo. Kan säga att av jägarvilan har jag 5 minuter kvar och att jag vattenlöpt 50 minuter idag och håller på att somna nu som reaktion på kloren. Hoppas allas veckoslut varit bra!

Onsdag

Orientering mot studentbyn till Ada var vi skulle träffas för film-kväll med några av tjejerna från klassen. Hittade fram och det utan att ens tappa bort mig, det börjar bli bättre det här "inte från Åbo".

      

Lägg till här: två påsar chips och fyra flaskor limu.

Filmvalet föll på Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Hittade filmen under romantisk komedi, men snabbt förstod man nog att det snarare var ett drama, men lika bra var den ändå.

Lägesrapport

Försöker komma igång med tränandet igen, so far so good! Gick en power walk och drog med hjälp av Nike Training app olika övningar.

     

Veckans challenge går bra och har hittils gjort jägarvila i 7 minuter. Drar det i pass på 1-1,5 minut och fy fan det är tungt!

Försöker aktivera mig i köket och äta annat än bara surskorpor. Lagade ett lass med hönsbiffar på söndagen så kan bara plocka ur frysen för att äta dem med bönor och morot som på bilden eller med annat jag hittar i skåpen. Ska nu försöka skärpa mig med updatering, känns som om man bara ser saker innanför lägenheten här...

Jägarvila

  Ny vecka kommer med en ny veckans challenge. Skönt att försöka komma igång igen, är så motiverad!

12.57

   

Förstår inte varifrån all disk kommer! Jag lovar och svär att jag diskar hela tiden! Förtillfället är det dock inte bara köket som ser ut så här och kan medge att lägenhetens ägare knappt går att urskilja från omgivningen, sportar smutsig pyjamas och sockor. Idag är det även 3 veckor sedan jag flyttade till Åbo, känns som längre. Dags att städa och fräscha upp sig.

Sjuk

Går omkring och tror att det är söndag när det egentligen är onsdag. Har utan att ljuga spenderat dagen i min säng eller i köket, bekvämligheter (?) man kan unna sig då man är sjuk. Kan inflika att mina bihålor är riktigt sjuka och jag känner varken doft eller smak. Hoppas att man skulle må lite bättre imorgon då det är gulisintagning.

Behöver ett Jobb

Varje dag efter skolan går jag en sväng in till stan och klämmer på kläder, rör vid efterlängtade tidningar och håller krampaktigt i porslin jag vill kasta i golvet för att jag inte kan köpa det. Vad jag mest suktar efter nu är te koppar (mumin muggar är bara helt för små för det), nyaste numret av svenska ELLE, läppstift och kläder, speciellt en skjorta från Indiska och en stor stickad tröjja.

Morotssoppa med kokosmjölk&ingefära

  

    

  

  

Hej! Idag har mitt kök producerat riktig mat, duktiga kök och duktiga jag!

Måndag

Ont halsen, ont i huvudet, ont i bihålorna. I'm not having it! Ska snart ändå dra iväg mig mot röda korsets kontor för att lämna in en beställningsblankett för hungerdagen som är vårt projekt och sedan gå på språk info till skolan.